onsdag 10 augusti 2011

Tuppkaka

En kaka som är går snabbt och enkelt (så enkel att den glöms bort) att baka är Tuppkakan. Super att röra ihop när man har ont om tid och besöket stundar vid dörren (eller om man bara är sugen...)


Tuppkaka
2 ägg
3 dl socker
75 g smält smör
2½ dl vetemjöl
Kokos

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och klä den med kokosen. Rör ihop resten av ingredienserna till en smet och häll i formen. Grädda mitt i ugn ca 20 minuter.

Detta är även mitt bidrag till Månadens sötsak, mitt allra första!! Denna månad är temat Lättlagat.

3 kommentarer:

  1. Tuppkaka - det har jag aldrig hört talas om förut. Roligt namn! Den ser jättefin ut. Hur blir den i konsistensen - lite kladdig eller sockerkakig?

    SvaraRadera
  2. Haha, ja namnet är lite roligt =)
    Den blir lite åt det kladdiga hållet, inte alls sockerkakig och lite för lätt att äta ;-)

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! Måste testas.

    SvaraRadera