lördag 13 augusti 2011

Sega solrossnittar

Dessa är helt underbara, sega och knapriga på samma gång. Farligt att ställa fram fler på en gång för de tar slut fort! Receptet kommer från Två systrars söta.
Denna omgång så gjorde jag fyra längder och då blir det lagom stora kakor, vill man ha väldigt stora (och det vill man ju ibland...) så gör man bara två längder. 


Sega solrossnittar
200 g smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakbulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön (plus extra till dekoration.)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör tills det är ljust och fluffigt, tillsätt sirapen och rör om. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en smidig deg. Rulla ut degen i längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite, och strö över några extra solrosfrön.
Grädda i ca 15 minuter. Skär i diagonala snittar när kakorna svalnat en aning, flytta till ett galler och låt dem svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar